Boekhandel Douwes Den Haag

Functie elders

Achter de schermen van een onstuimig crisisjaar

Leonard Ornstein & Bart Maat

Functie elders

Functie elders

Achter de schermen van een onstuimig crisisjaar

Functie elders

 

Het onstuimige jaar 2021 door de lens van (politiek) fotograaf Bart Maat, met een essay van Leonard Ornstein. 2021 start met de val van het kabinet-Rutte III. Dit vormt het begin van de uitbarsting van een politieke vulkaan met een enorme rookpluim.


Nog te verschijnen

€ 29,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Functie elders

Het onstuimige jaar 2021 door de lens van (politiek) fotograaf Bart Maat, met een essay van Leonard Ornstein.
2021 start met de val van het kabinet-Rutte III. Dit vormt het begin van de uitbarsting van een politieke vulkaan met een enorme rookpluim.
De chaos op het Binnenhof is compleet als de inmiddels beroemde foto van Bart Maat wordt gepubliceerd. Hij fotografeert op 25 maart verkenner Kajsa Ollongren die met haar paperassen onder de arm gehaast de Stadhouderskamer verlaat richting dienstauto. Als Bart Maat inzoomt op het bovenste document, is ‘Omtzigt, functie elders’ duidelijk te lezen. Het is het begin van een enerverende kettingreactie.
De dagen erna beheersen verhitte debatten het normaal gesproken zo stille formatieproces, wat uitmondt in de ‘moeder aller formatiedebatten’ van 1 april 2021. Het wordt het ‘bijna-Waterloo’ van Mark Rutte. Daarna zou alles anders worden. De formatierevolutie van 2021 blijkt echter van korte duur. Kaag mist haar kans, en Rutte blijft de machtigste politicus van het land. Hij vindt zichzelf voor de zoveelste keer opnieuw uit.


ISBN
9789024455645
Pagina's
192
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Geschiedenis