Boekhandel Douwes Den Haag

Grenswerk

Economen tussen wetenschap en politiek

Jan Middendorp

Grenswerk

Grenswerk

Economen tussen wetenschap en politiek

Grenswerk

 

Hoe de wetenschap en haar beoefenaars het verschil kunnen maken in de economische politiek. In Grenswerk. Economen tussen wetenschap en politiek beschrijft voormalig Tweede Kamerlid, geoloog en econoom Jan Middendorp het samenspel tussen wetenschap en politiek aan de hand van het denken en doen van twee Nederlandse economen uit de tweede helft van de vorige eeuw: Jelle Zijlstra en Johannes Witteveen.


Nog te verschijnen

€ 29,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Grenswerk

Hoe de wetenschap en haar beoefenaars het verschil kunnen maken in de economische politiek.
In Grenswerk. Economen tussen wetenschap en politiek beschrijft voormalig Tweede Kamerlid, geoloog en econoom Jan Middendorp het samenspel tussen wetenschap en politiek aan de hand van het denken en doen van twee Nederlandse economen uit de tweede helft van de vorige eeuw: Jelle Zijlstra en Johannes Witteveen.
De academici, politici en monetaire beleidsmakers Zijlstra en Witteveen botsten bijna vier decennia lang over begrotingsbeleid, geldpolitiek en de waarde van economische modellen en theorie in onze democratie. In Grenswerk wordt duidelijk hoe concreet beleid zoals de Zijlstra-norm en Witteveens wiebeltaks verklaard kunnen worden uit de wetenschappelijke tradities waaruit zij beiden voortkwamen.
Grenswerk laat zien dat ondanks de toenemende complexiteit van de samenleving en de professionalisering van ons bestuur, personen en hun ideeën vaak het verschil maken in de politiek. En dat naast consensus en ideologie, kennis, inzicht en vooral een scherpe blik op de onzekerheden in de echte wereld buiten de politiek, cruciaal zijn om tot de juiste economische politiek te komen.


ISBN
9789024456208
Pagina's
320
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Geschiedenis