Boekhandel Douwes Den Haag

NeusWijzer

Geuratlas van de Lage Landen

Caro Verbeek & I. Leemans

NeusWijzer

NeusWijzer

Geuratlas van de Lage Landen

NeusWijzer

 

Geuren kleuren onze levens. Ze geven smaak en brengen herinneringen tot leven. Geuren verleiden, brengen verlangens teweeg, roepen op tot walging of angst. Geuren hebben en geven betekenis. Maar wat weten we eigenlijk van geur?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving NeusWijzer

Geuren kleuren onze levens. Ze geven smaak en brengen herinneringen tot leven. Geuren verleiden, brengen verlangens teweeg, roepen op tot walging of angst. Geuren hebben en geven betekenis. Maar wat weten we eigenlijk van geur? Over welke woorden beschikken we om onze reukervaringen uit te drukken? Wat zijn typisch Nederlandse geuren? Bestaat er zoiets als geurerfgoed? En wat als je (ineens) niets meer kunt ruiken?


 


Neuswijzer is een kleur- én geurrijk geïllustreerd standaardwerk waarin ons reukorgaan de absolute held is. Deze primeur geeft geur de hoofdrol in (streek)taal en cultuur, evolutie en biologie, geschiedenis en psychologie in de Lage Landen. Lezers ontdekken de spannende wereld van moleculen en receptoren, ontwaren de geuren die zorgen voor afkeer en opwinding, en maken kennis met Boldoot en meurmuren. Dit en meer verpakt in een aroma van rozen tot urine, en alles daartussenin.


 


Parfumeurs, kunstenaars, wetenschappers en andere kenners werkten samen aan dit boek, om vanuit hun eigen expertise en bevlogenheid hun inzichten te delen.


ISBN
9789024458240
Pagina's
328
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom

Geschiedenis