Boekhandel Douwes Den Haag

Plato van Athene

Een leven als filosoof

Robin Waterfield

Plato van Athene

Plato van Athene

Een leven als filosoof

Plato van Athene

 

Volgens velen is Plato de belangrijkste filosoof aller tijden. Hij werd geboren in een rijke familie in Athene. Als tiener bezocht hij lezingen van rondtrekkende filosofen en wilde hij dichter worden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Plato van Athene

Volgens velen is Plato de belangrijkste filosoof aller tijden. Hij werd geboren in een rijke familie in Athene. Als tiener bezocht hij lezingen van rondtrekkende filosofen en wilde hij dichter worden. Hij besloot om de politiek in te gaan, maar haakte gedesillusioneerd af toen zijn leraar Socrates ter dood werd veroordeeld. Plato werd zelf leraar en stichtte een filosofische school die hij de Akademie noemde. En hij probeerde op Sicilië de tiran van Syracuse een politiek systeem te laten doorvoeren dat grotendeels gebaseerd was op zijn filosofie.

Al bij leven had Plato een min of meer goddelijke status. Mede als gevolg daarvan zijn er vele verhalen en mythen rondom hem ontstaan. Maar er zijn weinig betrouwbare bronnen. Plato heeft het in zijn werk nooit over zichzelf. Plato-vertaler en -kenner Robin Waterfield schreef over de man achter het werk, daarbij gebruikmakend van dat werk en van de weinige gegevens die er zijn.


Plato’s leven stond in het teken van de filosofie, schrijft Waterfield, en daarom moeten we erover lezen. Want de grote vragen, die bestaan nog steeds.


ISBN
9789025316372
Pagina's
368
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Geschiedenis