Boekhandel Douwes Den Haag

Rubicon

Het einde van de Romeinse Republiek

Tom Holland

Rubicon

Rubicon

Het einde van de Romeinse Republiek

Rubicon

 

Toen Julius Caesar op een donkere ochtend in januari met zijn leger het grensriviertje de Rubicon overstak, onder het uitspreken van de woorden ‘de teerling is geworpen’, ontketende hij een van de beroemdste burgeroorlogen uit de geschiedenis.Rubicon is een scherpzinnig, briljant geschreven en uitstekend gedocumenteerd verslag van hoe een grootse beschaving van republiek tot keizerrijk werd.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50


Beschrijving Rubicon

Toen Julius Caesar op een donkere ochtend in januari met zijn leger het grensriviertje de Rubicon overstak, onder het uitspreken van de woorden ‘de teerling is geworpen’, ontketende hij een van de beroemdste burgeroorlogen uit de geschiedenis.

Rubicon is een scherpzinnig, briljant geschreven en uitstekend gedocumenteerd verslag van hoe een grootse beschaving van republiek tot keizerrijk werd. Tom Holland vertelt ons het fascinerende verhaal van de val van de Romeinse republiek, beginnend bij de periode waarin de latere hoofdpersonen opgroeien: Caesar, Cicero, Cleopatra, Brutus, Pompeius, Augustus en vele anderen.

Een boek voor alle liefhebbers van spannende geschiedenis en alle kijkers van de met lof overladen serie Rome. In Engeland werd Rubicon ogenblikkelijk een bestseller.


Tom Holland (1970) bewerkte Herodotus, Homerus, Thucydides en Vergilius voor de BBC. Behalve Rubicon schreef hij onder meer Persian Fire. The First World Empire and the Battle for the West, dat ook al meteen in de bestsellerlijsten terechtkwam.


ISBN
9789025316600
Pagina's
424
Verschenen
NUR
680
Druk
16
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Geschiedenis