Boekhandel Douwes Den Haag

Staat en slavernij

Het Nederlandse koloniale slavernijverleden en zijn doorwerkingen

Matthias van Rossum & Urwin Vyent & Esther Captain & Rose Mary Allen

Staat en slavernij

Staat en slavernij

Het Nederlandse koloniale slavernijverleden en zijn doorwerkingen

Staat en slavernij

 

Staat en slavernij laat zien hoe de Nederlandse staat en haar voorlopers betrokken waren bij het koloniale slavernijverleden. Het beschrijft hoe verschillende betrokkenen, zoals slaafgemaakten, bestuurders en ondernemers in de metropool en in de gekoloniseerde samenlevingen, hiermee omgingen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 32,50


Beschrijving Staat en slavernij

Staat en slavernij laat zien hoe de Nederlandse staat en haar voorlopers betrokken waren bij het koloniale slavernijverleden. Het beschrijft hoe verschillende betrokkenen, zoals slaafgemaakten, bestuurders en ondernemers in de metropool en in de gekoloniseerde samenlevingen, hiermee omgingen. Aan de hand van actuele kwesties bespreken ruim dertig auteurs de doorwerkingen van het slavernijverleden, slavernij als systeem in de negentiende en twintigste eeuw, de omvang ervan wereldwijd en de vorming van belangen bij slavernij en kolonialisme sinds de zestiende eeuw.

Staat en slavernij roept de huidige vertegenwoordi­gers van de Nederlandse staat in het herdenkingsjaar 2023 op om ruimte te maken voor voortgaande dialoog en de mogelijkheid van herstel.


ISBN
9789025316617
Pagina's
480
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Athenaeum

Geschiedenis