Boekhandel Douwes Den Haag

Atjeh

In het spoor van een koloniale oorlog

Anton Stolwijk

Atjeh

Atjeh

In het spoor van een koloniale oorlog

Atjeh

 

Wanneer schrijver Anton Stolwijk besluit een reis te maken langs de plekken waar Nederland vocht tijdens de wrede Atjeh-oorlog (1873-1942, meer dan 100.000 slachtoffers), ontdekt hij dat de oorlog op verrassende manieren voortleeft in Atjeh.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,99


Beschrijving Atjeh

Wanneer schrijver Anton Stolwijk besluit een reis te maken langs de plekken waar Nederland vocht tijdens de wrede Atjeh-oorlog (1873-1942, meer dan 100.000 slachtoffers), ontdekt hij dat de oorlog op verrassende manieren voortleeft in Atjeh. Niet alleen in de opgewonden verhalen van de plaatselijke geschiedenisvereniging, maar ook in de herinneringen van een aan lagerwal geraakte jonkvrouw, in de praktijkruimte van een dokter van het Indonesische leger, in een tragisch spookverhaal van een kebabverkoper, en op nog veel meer plekken.

In zijn succesvolle debuut weet Stolwijk geschiedenis en actualiteit, onderzoek en reisverslag virtuoos te combineren. Met zijn oog voor saillante details en het menselijke tekort weet hij zelfs bij een loodzwaar onderwerp als dit een lichte toets te behouden. Hoewel Nederland deze oorlog alweer bijna vergeten is, is hij in Atjeh nog overal.

‘Literaire non-fictie van de beste soort.’ – De Groene Amsterdammer

‘Dit boek laat zich lezen als een roadmovie.’ – Het Parool ****

‘Stolwijk verweeft hedendaagse stemmen en gearchiveerd verleden tot een meeslepend verhaal.’ – NRC ****

Atjeh is een voorbeeldige mix van reisverslag en geschiedenis.’ – de Volkskrant ****


ISBN
9789044548235
Pagina's
320
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
De Geus

Literaire non-fictie