Boekhandel Douwes Den Haag

Reformatie in de Lage Landen, 1500-1620

Christine Kooi

Reformatie in de Lage Landen, 1500-1620

Reformatie in de Lage Landen, 1500-1620

Reformatie in de Lage Landen, 1500-1620

 

In dit toegankelijke, algemene overzicht van de Reformatie in de Lage Landen behandelt Christine Kooi de sleutelmomenten van zowel de protestantse als de katholieke Reformatie zoals die zich in de zestiende eeuw voltrok in de Noordelijke én de Zuidelijke Nederlanden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,50


Beschrijving Reformatie in de Lage Landen, 1500-1620

In dit toegankelijke, algemene overzicht van de Reformatie in de Lage Landen behandelt Christine Kooi de sleutelmomenten van zowel de protestantse als de katholieke Reformatie zoals die zich in de zestiende eeuw voltrok in de Noordelijke én de Zuidelijke Nederlanden. Na de overvloed aan detailstudies over dit onderwerp biedt Kooi nu een schitterende synthese die het complete en complexe verhaal in samenhang vertelt, voor het eerst sinds zestig jaar.
Reformatie in de Lage Landen, 1500-1620 is een onmisbaar en uitstekend geschreven standaardwerk voor liefhebbers van de vroegmoderne geschiedenis. Een prachtige geschiedenis van de woelige zestiende eeuw vanuit het perspectief van de religie.

Christine Kooi (1965) is hoogleraar Europese geschiedenis aan Louisiana State University. Zij studeerde aan Yale University en is gespecialiseerd in vroegmoderne Nederlandse religiegeschiedenis, waarover ze, naast talloze artikelen en essays, twee boeken heeft gepubliceerd: Liberty and Religion. Church and State in Leiden’s Reformation (2000) en Calvinists and Catholics in Holland’s Golden Age. Heretics and Idolaters (2012).

‘Dit boek verdient een groot lezerspubliek: het is het resultaat van grondig onderzoek, het biedt een uitstekend overzicht en het verwerkt de actuele stand van het onderzoek.’
Mirjam van Veen, hoogleraar Vroegmoderne kerkgeschiedenis aan de Vrije Universiteit van Amsterdam

‘Een echte intellectuele krachttoer: Christine Kooi brengt een heldere synthese van zowel de katholieke als de protestantse reformatiebewegingen in zowel de Zuidelijke als de Noordelijke Nederlanden en dat voor een lange periode.’
Guido Marnef, hoogleraar Vroegmoderne geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen


ISBN
9789044652925
Pagina's
364
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Prometheus

Geschiedenis