Boekhandel Douwes Den Haag

Ik wil de waarheid

waarom ik de Molukse treinkaping voor de rechter bracht

Liesbeth Zegveld

Ik wil de waarheid

Ik wil de waarheid

waarom ik de Molukse treinkaping voor de rechter bracht

Ik wil de waarheid

 

Een persoonlijk memoir over de Molukse treinkapings-rechtszaak tegen de Staat door Liesbeth Zegveld, de gedreven topadvocaat die strijdt voor de waarheid en rechtvaardigheid voor alle burgersOp werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Ik wil de waarheid

In ’Ik wil de waarheid’ vertelt topadvocate Liesbeth Zegveld over hoe ze de Molukse treinkaping uit 1977 voor de rechter brengt. In 2013 wordt ze gebeld: stel dat de Staat buitensporig geweld heeft gebruikt, bewust informatie achterhield én verzuimde eigen handelen bij de beëindiging van de treinkaping te onderzoeken. Zou ze die zaak dan voor de rechter willen brengen? Ondanks weerstand en onbegrip aarzelt Zegveld niet. Er is veel onduidelijk in deze zaak, en de noodzaak om de waarheid boven tafel te krijgen is wat Zegveld drijft.
De lezer maakt de rechtszaak van binnenuit mee: zittingen, getuigenverhoren, reconstructies en gesprekken met nabestaanden van de omgekomen kapers. Zegveld verliest de zaak, maar ‘Ik wil de waarheid’ laat toch zien dat ook een verloren zaak betekenis kan hebben. We moeten het handelen van de Staat kritisch tegen het licht blijven houden – omdat hij er voor ál zijn burgers dient te zijn


ISBN
9789045029689
Pagina's
192
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Mens en Maatschappij