Boekhandel Douwes Den Haag

Ei, foetus, baby

Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap

Trudy Dehue

Ei, foetus, baby

Ei, foetus, baby

Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap

Ei, foetus, baby

 

Een fascinerende geschiedenis van onze kennis over zwangerschap en abortus. Dit boek stelt fundamentele vragen over de gevolgen hiervan voor vrouwen.


Nog te verschijnen

€ 27,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Ei, foetus, baby

Wat gebeurt er in een zwangere buik? Al eeuwenlang proberen mensen, meestal mannen, die vraag te beantwoorden. Wetenschappelijk onderzoekers bogen zich erover en gebruikten daarbij een groot scala aan technieken en methoden. Ook het woordgebruik over zwangerschap varieerde en varieert met de tijd. Wanneer mag of moet je bijvoorbeeld ‘zwanger’ heten, en ben je dat dan van een ‘vrucht’, ‘ei’, ‘foetus’ of ‘kind’? Wat telt als ‘een abortus’?
Trudy Dehue is gefascineerd door de totstandkoming van kennis. Wat is de plek van de zwangere persoon in de vele studies van de zwangere buik? Feiten zijn altijd het eindproduct van menselijk handelen en menselijke beslissingen, betoogt ze, met vaak grote gevolgen voor het lief en leed van anderen. Achter elk feit schuilt dus een belangrijk verhaal.
In Ei, foetus, baby ontrafelt Dehue vele verhalen achter de feiten over zwangerschap en zwangerschapsbeëindiging. In haar vijf eeuwen omspannende onderzoek brengt ze soms gruwelijke, soms liefdevolle en soms bevreemdende technieken en denkbeelden in kaart. Tegelijk biedt ze nieuwe inzichten over de relatie tussen onze kennis en de werkelijkheid.


ISBN
9789045039787
Pagina's
400
Verschijnt
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Gezondheid en geneeskunde