Boekhandel Douwes Den Haag

Het eiland van Anna

Schokland en de geschiedenis van een thuis

Eva Vriend

Het eiland van Anna

Het eiland van Anna

Schokland en de geschiedenis van een thuis

Het eiland van Anna

 

De aangrijpende geschiedenis van Schokland en de zoektocht naar een verloren thuis. Eva Vriend laat zien hoe het verhaal van het voormalige Zuiderzee-eiland tot op de dag van vandaag doorwerkt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Het eiland van Anna

Anna Diender werd er niet geboren, maar ze voelde zich er in alles mee verbonden. Met Schokland, die magische plek midden in de strakke Flevopolder. Lange tijd was Schokland een levendig visserseiland in de Zuiderzee. Het was de thuishaven van Anna’s grootouders. Tot de overheid in 1859 besloot om het eiland te ontruimen. Later, met de afsluiting en inpoldering, verdween het voorgoed van de kaart. Maar dit betekende allerminst het einde van het Schokker verhaal voor Anna en voor vele duizenden nazaten.

In Het eiland van Anna laat Eva Vriend zien hoe de geschiedenis generaties lang kan doorwerken. Aan de hand van de gewone vissersdochter brengt ze het verdwenen eiland tot leven. Ze vertelt over de ontberingen, de vele overstromingen en de dramatische ontruiming. Over wortels, migratie en identiteit. Maar bovenal gaat het over hoe iedereen op zoek is naar een ‘thuis’. En dat kan ook, zoals bij Anna, een eiland zijn dat allang niet meer bestaat.


ISBN
9789045045856
Pagina's
272
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Geschiedenis