Boekhandel Douwes Den Haag

Vijftien lessen die kleurrijke basisscholen ons leren

Cordula Rooijendijk

Vijftien lessen die kleurrijke basisscholen ons leren

Vijftien lessen die kleurrijke basisscholen ons leren

Vijftien lessen die kleurrijke basisscholen ons leren

 

Wat kunnen we leren van de kleurrijke ‘zwarte school’? Dit boek spreekt niet alleen over het basisonderwijs, maar over de samenleving als geheel.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Vijftien lessen die kleurrijke basisscholen ons leren

Slecht onderwijs. Lerarentekorten. Ingewikkelde kinderen. Op kleurrijke ‘zwarte’ basisscholen lijkt van alles mis. Maar wie er gaat kijken, ziet dat het beeld dat er in onze samenleving van deze scholen bestaat aanpassing behoeft. Want welk type school levert bijvoorbeeld het hoogst mogelijke advies af voor de middelbare school? Dat is de islamitische basisschool.
Cordula Rooijendijk, directeur van een basisschool in Amsterdam, bezocht tientallen kleurrijke scholen en vond er antwoorden op vragen, ook op die waarop ze geen antwoord zocht. Over hoe je echt goed onderwijs inricht, bijvoorbeeld. Want natuurlijk kampen kleurrijke scholen met grote uitdagingen. Maar desondanks, of misschien wel juist daardoor, gebeuren er ook heel bijzondere dingen, waarover je vrijwel nooit iets hoort in de media. Zo komt Rooijendijk in haar prikkelende boek met vijftien lessen en met kantelende beelden over het basisonderwijs, zoals:


ISBN
9789045048963
Pagina's
144
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Mens en Maatschappij