Boekhandel Douwes Den Haag

Wie zijn mijn voorouders

Persoonlijke zoektochten naar de doorwerking van de koloniale tijd en het slavernijverleden

Ianthe Sahadat & Fleur de Weerd & Elsbeth Stoker

Wie zijn mijn voorouders

Wie zijn mijn voorouders

Persoonlijke zoektochten naar de doorwerking van de koloniale tijd en het slavernijverleden

Wie zijn mijn voorouders

 

In tien persoonlijke verhalen onderzoeken de auteurs de doorwerking van de slavernij en het koloniale verleden in onze huidige tijd. Deze geschiedenis gaat elke Nederlander aan.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Wie zijn mijn voorouders

De afgelopen jaren is Nederland zich steeds bewuster geworden van het koloniale verleden en de slavernij. Wat eerder doorging voor ‘de zwarte bladzijde’, wordt nu steeds meer als integraal onderdeel van de gedeelde geschiedenis gezien. Toch zijn de verhalen voor velen nog abstract, iets van lang geleden en ver weg. Voor anderen is het koloniale verleden juist innig met het heden verweven.
Om meer zicht te krijgen op de doorwerking van slavernij, contractarbeid en koloniale overheersing, besloten Ianthe Sahadat, Elsbeth Stoker en Fleur de Weerd die via de familiegeschiedenissen van hedendaagse personen te onderzoeken. Puttend uit oral history’s, historische bronnen en gesprekken met deskundigen, belichten ze een groot aantal onderwerpen. Wat betekent een zoektocht naar je familiegeschiedenis voor je identiteit? Bestaat er zoiets als intergenerationeel trauma? En de vraag die mensen ongeacht hun herkomst bezighoudt: hoe zag het dagelijks leven van mijn voorouders eruit?


ISBN
9789045049274
Pagina's
216
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Geschiedenis