Boekhandel Douwes Den Haag

Het pijnstillerimperium

De geheime familiegeschiedenis achter de opiatencrisis

Patrick Radden Keefe

Het pijnstillerimperium

Het pijnstillerimperium

De geheime familiegeschiedenis achter de opiatencrisis

Het pijnstillerimperium

 

'Een non-fictie-tegenhanger van de Great American Novel.' ····· NRCDe naam Sackler prijkt groots op de muren van het Louvre, het Metropolitan Museum of Art, Oxford en Harvard University. De familie staat bekend om de omvangrijke donaties aan kunst en wetenschap.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 34,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het pijnstillerimperium

'Een non-fictie-tegenhanger van de Great American Novel.' ····· NRC

De naam Sackler prijkt groots op de muren van het Louvre, het Metropolitan Museum of Art, Oxford en Harvard University. De familie staat bekend om de omvangrijke donaties aan kunst en wetenschap. De bron van het familiefortuin was jarenlang onbekend, totdat uitkwam dat de Sacklers miljarden verdienden aan het produceren en op de markt brengen van de pijnstiller OxyContine. Dit verslavende medicijn was de aanjager van de wereldwijde opiatencrisis die honderdduizenden mensen fataal werd.
In dit literaire meesterwerk onthult Patrick Radden Keefe de schokkende waarheid die schuilgaat achter een van de rijkste en meest gesloten families ter wereld. Het pijnstillerimperium is het verhaal van de opkomst en de val van een Amerikaanse dynastie, en een aanklacht tegen de hebzucht van de superrijken in de eenentwintigste eeuw.

'Als er een non-fictie-tegenhanger zou bestaan van de Great American Novel dan zou dit boek daar een geslaagd voorbeeld van zijn. [...] een knap staaltje onderzoeksjournalistiek.' in NRC Handelsblad

'Dit boek zal je bloed doen koken [...] Een vernietigend portret van een familie die door hebzucht gedreven wordt en die weigert ook maar een greintje verantwoordelijkheid te nemen voor wat zij teweeg heeft gebracht.' John Carreyrou, auteur van Bad Blood, in The New York Times


ISBN
9789046829097
Pagina's
560
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam

Literaire non-fictie