Boekhandel Douwes Den Haag

De Ottomanen

Khans, keizers en kaliefen

Marc David Baer

De Ottomanen

De Ottomanen

Khans, keizers en kaliefen

De Ottomanen

 

'Boeiend en diepgravend [...] maakt duidelijk op welke manieren de geschiedenis van het Ottomaanse Rijk is verbonden met die van Europa.' **** de VolkskrantHet Ottomaanse Rijk (1281-1923) is lang afgeschilderd als de islamitisch-Aziatische tegenpool van het christelijke, Europese Westen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 39,99


Beschrijving De Ottomanen

'Boeiend en diepgravend [...] maakt duidelijk op welke manieren de geschiedenis van het Ottomaanse Rijk is verbonden met die van Europa.' **** de Volkskrant

Het Ottomaanse Rijk (1281-1923) is lang afgeschilderd als de islamitisch-Aziatische tegenpool van het christelijke, Europese Westen. Maar de werkelijkheid was heel anders: dit multi-etnische, meertalige en multireligieuze rijk strekte zich uit tot diep in het hart van Europa. Sterker nog: de Ottomaanse heersers zagen zichzelf als de nieuwe Romeinen.
In De Ottomanen vertelt de vooraanstaande historicus Marc David Baer hoe een klein vorstendom kon uitgroeien tot een wereldrijk. De Ottomanen pionierden met religieuze tolerantie. Maar in de negentiende eeuw kwam daarin verandering, wat leidde tot etnische zuiveringen, genocide en de ondergang van het rijk na de Eerste Wereldoorlog.
De Ottomanen herdefinieert op levendige wijze de grote en blijvende invloed van de Ottomaanse dynastie op Europa en de wereld.

'Opkomst, bloei en verval van het Ottomaanse Rijk worden uiterst leesbaar beschreven [...] met veel gevoel voor sprekende details én de grote lijnen.' Historisch Nieuwsblad


ISBN
9789046830956
Pagina's
496
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam

Geschiedenis