Boekhandel Douwes Den Haag

De meetmaatschappij

Waarom we alles meten en wat dat met ons doet

Berend van der Kolk

De meetmaatschappij

De meetmaatschappij

Waarom we alles meten en wat dat met ons doet

De meetmaatschappij

 

Kijkcijfers, bestsellerlijsten, kpi’s, stappen en Cito-scores: wat meten we eigenlijk niet? Een scholier is zo goed als zijn gemiddelde, een werknemer moet smart-doelen halen en teams en organisaties moeten resultaatgericht werken.


Nog te verschijnen

€ 20,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De meetmaatschappij

Kijkcijfers, bestsellerlijsten, kpi’s, stappen en Cito-scores: wat meten we eigenlijk niet? Een scholier is zo goed als zijn gemiddelde, een werknemer moet smart-doelen halen en teams en organisaties moeten resultaatgericht werken. Vervolgens vergelijken we onze prestaties met die van anderen en stellen we ranglijsten op van de productiefste collega’s, beste hogescholen en sportiefste vrienden.
Berend van der Kolk laat zien wat dit met ons doet, individueel en als maatschappij. We leggen de meetlat alsmaar hoger, de druk om te presteren neemt toe, en ondertussen verliezen we de werkelijke doelen uit het oog. Dus wanneer is meten goed, en in welke gevallen kun je maar beter niet iets meten? De meetmaatschappij gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen en komt onderweg langs ziekenhuizen, meetsociologen, goede doelen, docenten, bankiers en oude filosofen. Het levert een gezonde blik op op onze collectieve meetobsessie.


ISBN
9789047014812
Pagina's
160
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Business Contact

Mens en Maatschappij