Boekhandel Douwes Den Haag

De hond van Pavlov

En 49 andere revolutionaire experimenten in de psychologie

Adam Hart-Davis

De hond van Pavlov

De hond van Pavlov

En 49 andere revolutionaire experimenten in de psychologie

De hond van Pavlov

 

Hoe nauwkeurig zijn je herinneringen? Word je gewelddadiger als je veel naar actiefilms kijkt? En in hoeverre sturen je gedachten je handelingen nou echt aan? De hond van Pavlov beschrijft de vijftig belangrijkste experimenten uit de psychologie.


Nog te verschijnen

€ 17,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De hond van Pavlov

Hoe nauwkeurig zijn je herinneringen? Word je gewelddadiger als je veel naar actiefilms kijkt? En in hoeverre sturen je gedachten je handelingen nou echt aan?

De hond van Pavlov beschrijft de vijftig belangrijkste experimenten uit de psychologie. Van Pavlovs legendarische gedragsonderzoeken tot de poppenexperimenten van Bandura, en van de beroemde gehoorzaamheidstest van Milgram tot het klassiek geworden Stanfordgevangenis-experiment van Zimbardo.

Met uitmuntende eruditie en heldere uitleg laat De hond van Pavlov de oningewijde lezer kennismaken met de belangrijkste inzichten uit de psychologie. Het biedt een prettige introductie tot deze wetenschap, en daarmee ook tot jezelf.

Adam Hart-Davis is een Britse scheikundige. Hij is bekend als wetenschapsjournalist en documentairemaker en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zowel zijn televisie als radiowerk. Hij is auteur van meer dan dertig boeken en ontving maar liefst veertien eredoctoraten.


ISBN
9789056158125
Pagina's
176
Verschijnt
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek

Psychologie