Boekhandel Douwes Den Haag

Een historische slag herzien

Deel 1: Tanks en Paratroepen

Christer Bergstrom

Een historische slag herzien

Een historische slag herzien

Deel 1: Tanks en Paratroepen

Een historische slag herzien

 

Arnhem 1944, Tanks en Paratroepen geeft een nieuw perspectief op Operatie Market Garden, de grootste airborne-operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 32,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Een historische slag herzien

Operatie Market Garden was de grootste luchtlandingsoperatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op basis van misschien wel het meest diepgaande onderzoek ooit, verandert dit boek huidige conclusies en visies rondom deze historische slag.

Uitgebreid onderzoek, met gedetailleerde bronvermelding door de auteur heeft geleid tot het ontkrachten van vele mythen en misvattingen. Dit wordt op levendige wijze beschreven, aangevuld met ooggetuigenverslagen.

De tot nu toe onbekende omweg die de Britse parachutisten moesten maken naar de brug in Arnhem wordt hier blootgelegd. Deze kostte hen cruciale tijd.

Het feit dat de Amerikanen tot twee keer de brug bij Nijmegen wisten in te nemen in de avond van 17 september – en vrijwillig weer opgaven – wordt hier gepresenteerd en becommentarieerd.

Deze en meer vergelijkbare nieuwe feiten zorgen voor een compleet veranderd beeld van operatie Market Garden. Dit boek is een absolute must voor iedereen die geïnteresseerd is in deze operatie en voor wie niets wil missen van nieuwe inzichten in deze fascinerende episode in de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van Nederland.


ISBN
9789083086002
Pagina's
400
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nedvision Publishing

Geschiedenis