Boekhandel Douwes Den Haag

Licht in het duister

Veertien historische miniaturen (Sternstunden der Menschheit)

Stefan Zweig

Licht in het duister

Licht in het duister

Veertien historische miniaturen (Sternstunden der Menschheit)

Licht in het duister

 

In deze verzameling historische miniaturen brengt Zweig veertien grote gebeurtenissen tot leven die van invloed zijn geweest op de geschiedenis van de mensheid. In elke miniatuur draait het om een markante historische persoonlijkheid.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Licht in het duister

In deze verzameling historische miniaturen brengt Zweig veertien grote gebeurtenissen tot leven die van invloed zijn geweest op de geschiedenis van de mensheid. In elke miniatuur draait het om een markante historische persoonlijkheid. Telkens blijkt dat het vaak de korte momenten zijn, door toeval bepaald, die vormend zijn voor de toekomst.

“Zulke dramatische, lotsbepalende momenten met een beslissende invloed die zijn eigen tijd verre overschrijdt, momenten waarin op een bepaalde datum, binnen een enkel uur en vaak zelfs binnen een minuut, alles wordt samengebald, komen in het leven van een mens en ook in de loop van de geschiedenis maar zelden voor. [...] Ik heb ze Sternstunden genoemd omdat ze al schitterend en onveranderlijk als sterren de nacht van de vergankelijkheid verlichten.” (Stefan Zweig)

Licht in het duister (Sternstunden der Menschheit) is een van de bekendste werken van Stefan Zweig.


ISBN
9789086842605
Pagina's
287
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
IJzer, Uitgeverij

Geschiedenis