Boekhandel Douwes Den Haag

Proefdieronderzoek

Naar een genuanceerd beeld over dierproeven

InfoPunt ProefdierOnderzoek (IPPO)

Proefdieronderzoek

Proefdieronderzoek

Naar een genuanceerd beeld over dierproeven

Proefdieronderzoek

 

Vaak wordt proefdieronderzoek in de media afgeschilderd als 'niet meer van deze tijd' of 'niet regelgebonden'. Dat zijn maar twee mythes rond proefdieronderzoek die circuleren in het debat, waarbij maar al te vaak vanuit emoties en zonder kennis van zaken wordt gesproken.


Nog te verschijnen

€ 10,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Proefdieronderzoek

Vaak wordt proefdieronderzoek in de media afgeschilderd als 'niet meer van deze tijd' of 'niet regelgebonden'. Dat zijn maar twee mythes rond proefdieronderzoek die circuleren in het debat, waarbij maar al te vaak vanuit emoties en zonder kennis van zaken wordt gesproken. Het gebrek aan transparantie over proefdieronderzoek helpt de discussie ook niet vooruit.

De wetenschappers verbonden aan het Infopunt Proefdieronderzoek leggen uit wat dierproeven zijn, welke dieren ervoor in aanmerking komen, waarvoor ze worden gebruikt en aan welke voorwaarden de proeven moeten voldoen. Dit boek biedt broodnodig inzicht in de noodzaak van deze schijnbaar barbaarse praktijken, want ondanks alle wetenschappelijke vooruitgang zijn dierproeven nog steeds onmisbaar in onderzoek.


ISBN
9789401465762
Pagina's
80
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Academia Press

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren