Boekhandel Douwes Den Haag

Kwantum ontrafeld

10 wonderlijke inzichten achter de technologie van de toekomst

Karel Van Acoleyen & Frank Verstraete

Kwantum ontrafeld

Kwantum ontrafeld

10 wonderlijke inzichten achter de technologie van de toekomst

Kwantum ontrafeld

 

Kwantum, het is een van de taaiste theoretische hoofdbrekers in de geschiedenis van de wetenschap. Maar stilaan staan de eerste praktische toepassingen voor de deur. En die zullen onze wereld grondig veranderen.Kwantumcomputers, bijvoorbeeld, zullen in enkele minuten berekeningen uitvoeren waar klassieke computers duizenden jaren voor nodig zouden hebben.


Nog te verschijnen

€ 21,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Kwantum ontrafeld

Kwantum, het is een van de taaiste theoretische hoofdbrekers in de geschiedenis van de wetenschap. Maar stilaan staan de eerste praktische toepassingen voor de deur. En die zullen onze wereld grondig veranderen.

Kwantumcomputers, bijvoorbeeld, zullen in enkele minuten berekeningen uitvoeren waar klassieke computers duizenden jaren voor nodig zouden hebben. Chemische processen, de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, het ontdekken van het mechanisme achter hoge temperatuur supergeleiders: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Topfysici Frank Verstraete en Karel Van Acoleyen willen voor het brede publiek de deur openen naar deze fascinerende wereld. In dit boek leggen ze in duidelijke taal uit wat de fundamenten zijn van de digitale revolutie van de toekomst, en hoe kwantum ons kan helpen om de werkelijkheid te begrijpen. Daarnaast gidsen ze ons langs de fantastische praktische toepassingen ervan.


ISBN
9789401466912
Pagina's
224
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren