Boekhandel Douwes Den Haag

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

Frits Boer

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

 

Ten minste een derde van alle kinderen groeit op als broer of zus van een kind met lichamelijke of psychische problemen, of met verstandelijke, motorische of zintuiglijke beperkingen. Het boek begint met een overzicht van de broer-zus relatie en gaat in op onder andere rivaliteit, loyaliteit, de plaats in de kinderrij, en conflicten.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 32,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Broers en zussen van speciale en gewone kinderen - Herziene uitgave

Ten minste een derde van alle kinderen groeit op als broer of zus van een kind met lichamelijke of psychische problemen, of met verstandelijke, motorische of zintuiglijke beperkingen. Het boek begint met een overzicht van de broer-zus relatie en gaat in op onder andere rivaliteit, loyaliteit, de plaats in de kinderrij, en conflicten.

Daarna worden broer-zus relaties bij specifieke aandoeningen bij kinderen besproken, zoals ADHD, autisme, emotionele stoornissen, cognitieve beperkingen, kanker, chronische ziekten en handicaps. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de gezinsrelaties?

Ten slotte wordt beschreven welke hulp mogelijk is wanneer broers of zussen van speciale kinderen zelf problemen krijgen. Voor deze uitgave is gebruik gemaakt van de meest recente onderzoeken, terwijl ook nieuwe behandelingsmogelijkheden worden genoemd.

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen is zeer geschikt voor iedereen die - persoonlijk of vanuit zijn beroep - meer wil weten over broers, zussen, hun relatie en de betekenis ervan.


ISBN
9789401475365
Pagina's
240
Verschenen
NUR
770
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo Campus

Psychologie