Boekhandel Douwes Den Haag

De publieke historicus

Bruno De Wever en zijn vak

Koen Aerts & Maarten Van Ginderachter & Nico Wouters & Antoon Vrints

De publieke historicus

De publieke historicus

Bruno De Wever en zijn vak

De publieke historicus

 

Geschiedenis is actueler dan ooit. Het brede publiek snakt naar verhalen over het verleden. Historische games en films 'gebaseerd op waargebeurde feiten' voeren de hitlijsten aan. Ook politici spreken graag hun woordje mee.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99


Beschrijving De publieke historicus

Geschiedenis is actueler dan ooit. Het brede publiek snakt naar verhalen over het verleden. Historische games en films 'gebaseerd op waargebeurde feiten' voeren de hitlijsten aan. Ook politici spreken graag hun woordje mee. En toch staat het vak geschiedenis onder druk in het onderwijs. Aan de universiteiten lijdt het historische onderzoek dan weer onder hyperspecialisering, verengelsing en een ver doorgedreven marktdenken. Hoe kunnen academische historici in die omstandigheden nog in dialoog gaan met de samenleving?

In de afgelopen drie decennia heeft Bruno De Wever - waarschijnlijk de belangrijkste publiekshistoricus van Vlaanderen - zijn hoofd meer dan eens gebroken over deze vragen. Naar aanleiding van zijn emeritaat zoeken enkele van zijn collega's en oud-studenten mee naar een antwoord. Waarom? Omdat geschiedenis nooit vrijblijvend is.

Onder hoofdredactie van Koen Aerts, Maarten Van Ginderachter, Antoon Vrints en Nico Wouters.

Met bijdragen van Gita Deneckere, Giselle Nath, Annelies Beck, Kaat Wils, Karel Van Nieuwenhuyse, Berber Bevernage, Pieter Lagrou, Margo De Koster, Laura Nys, Fien Danniau en Christophe Verbruggen.


ISBN
9789401497398
Pagina's
240
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Geschiedenis