Boekhandel Douwes Den Haag

Zeus in jeans

Hoe de oude Grieken en Romeinen ons leven nog altijd bepalen

Patrick De Rynck

Zeus in jeans

Zeus in jeans

Hoe de oude Grieken en Romeinen ons leven nog altijd bepalen

Zeus in jeans

 

De klassieke oudheid zit nog altijd diep verweven in ons dagdagelijkse leven. Dat weet Patrick De Rynck meesterlijk aan te tonen in 70 korte maar snedige stukken. Het goede leven, tattoos en de Olympische Spelen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,99


Beschrijving Zeus in jeans

De klassieke oudheid zit nog altijd diep verweven in ons dagdagelijkse leven. Dat weet Patrick De Rynck meesterlijk aan te tonen in 70 korte maar snedige stukken.

Het goede leven, tattoos en de Olympische Spelen. Artificiële intelligentie, architectuur en alt-right. Zeus in jeans heeft één groot vertrekpunt: onze tijd. Jouw leven. Dit boek laat zien hoe wij intens verweven zijn met fenomenen uit de Grieks-Romeinse oudheid.

De oudheid is namelijk niet voorbij, stelt Patrick De Rynck enigszins provocerend. Ze duurt voort. Wat mensen toen bedachten, overwogen en realiseerden, bepaalt mee hoe ons leven eruitziet, hoe wij denken, spreken, handelen.

De 70 snedige stukken in dit boek vormen een helder en slim mozaïek van de oudheid rondom en in ieder van ons. Het resultaat is een geschiedenisboek en tegelijk een leesbril voor onze tijd.

 

'Een radicaal boek, wat betekent: terug naar de wortels, radix in het Latijn. Lees het en graaf dieper.'
- Jeroen Olyslaegers


ISBN
9789401497480
Pagina's
288
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Lannoo

Geschiedenis