Boekhandel Douwes Den Haag

Kleptopia

Hoe dirty money de wereld verovert

Tom Burgis

Kleptopia

Kleptopia

Hoe dirty money de wereld verovert

Kleptopia

 

The Economist Book of the Year en The Washington Post Notable Book of the Year! De bekroonde onderzoeksjournalist Tom Burgis onthult in Kleptopia een angstaanjagend wereldwijd web van financiële criminaliteit.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 22,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Kleptopia

The Economist Book of the Year en The Washington Post Notable Book of the Year!
 
De bekroonde onderzoeksjournalist Tom Burgis onthult in Kleptopia een angstaanjagend wereldwijd web van financiële criminaliteit. Hij volgt het geld dat de wereldeconomie overspoelt, dictators aanmoedigt en democratieën vergiftigt: van het Kremlin tot Beijing, en van het Midden-Oosten tot het Witte Huis. Burgis komt tot een sinistere conclusie: de criminelen verenigen zich.

Door de jaren heen komt er soms een glimp van deze schimmige wereld naar boven: een lichaam in een uitgebrande Audi, arbeiders doorzeefd met kogels in de Kazachse woestijn, een vervalste verkiezing in Zimbabwe… Kleptopia biedt een schokkende inkijk in een wereld van corruptie, belastingontduiking, spionage, schimmige tussenfiguren en vooral machtswellust.


 


ISBN
9789402708158
Pagina's
368
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
HarperCollins

Literaire non-fictie