Boekhandel Douwes Den Haag

Geen weg terug

Hoe ik als Oeigoerse vrouw de Chinese 'heropvoedingskampen' overleefde

Mihrigul Tursun & Andrea C. Hoffmann

Geen weg terug

Geen weg terug

Hoe ik als Oeigoerse vrouw de Chinese 'heropvoedingskampen' overleefde

Geen weg terug

 

Aangrijpend ooggetuigenverslag: een dappere Oeigoerse doet een zeldzaam boekje open over de 'heropvoedingskampen' in China.‘Niemand mag meer kunnen zeggen: “Ik wist dit niet.” ’ De Oeigoerse Mihrigul Tursun werd herhaaldelijk slachtoffer van het meedogenloze Chinese beleid om de Oeigoerse minderheid te assimileren.Leverbaar

€ 21,99

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Geen weg terug

Aangrijpend ooggetuigenverslag: een dappere Oeigoerse doet een zeldzaam boekje open over de 'heropvoedingskampen' in China.

‘Niemand mag meer kunnen zeggen: “Ik wist dit niet.” ’

De Oeigoerse Mihrigul Tursun werd herhaaldelijk slachtoffer van het meedogenloze Chinese beleid om de Oeigoerse minderheid te assimileren. Ze overleefde meerdere ‘heropvoedingskampen’ en werd ter dood veroordeeld, maar kon met veel geluk naar het buitenland vluchten.

Als een van de weinigen durft ze over de onmenselijke omstandigheden en martelmethoden te vertellen. Ondanks de dreiging, die zelfs in ballingschap niet verdwenen is, doet ze in een ongekend eerlijk relaas een zeldzaam boekje open over het leed dat de Oeigoeren in China moeten doorstaan.

Geen weg terug is een schrijnend, maar prachtig geschreven ooggetuigenverslag over misdrijven tegen de menselijkheid die te lang genegeerd zijn.

‘De wereld moet niet alleen kennis van de kampen nemen, ze moet ook weten hoe het voelt om erin opgesloten te zitten.’ Mihrigul Tursun

 


ISBN
9789402710366
Pagina's
288
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
HarperCollins

Literaire non-fictie