Boekhandel Douwes Den Haag

Merdeka

De strijd om de Indonesische onafhankelijkheid en de ongewisse opkomst van de Republiek 1945-1950

Henk Schulte Nordholt & Harry Poeze

Merdeka

Merdeka

De strijd om de Indonesische onafhankelijkheid en de ongewisse opkomst van de Republiek 1945-1950

Merdeka

 

Onder de leus ‘Merdeka!’ stortte de Republiek Indonesië zich in 1945 in een strijd om de onafhankelijkheid waarvan niemand de afloop kon voorspellen. Harry Poeze en Henk Schulte Nordholt vertellen een nieuw verhaal over de revolutie waarin naast de strijd tegen de Nederlanders de ongewisse opkomst van de Republiek centraal staat.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 39,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Merdeka

Onder de leus ‘Merdeka!’ stortte de Republiek Indonesië zich in 1945 in een strijd om de onafhankelijkheid waarvan niemand de afloop kon voorspellen. Harry Poeze en Henk Schulte Nordholt vertellen een nieuw verhaal over de revolutie waarin naast de strijd tegen de Nederlanders de ongewisse opkomst van de Republiek centraal staat.


Na de gruwelen van de Japanse bezetting moesten de republikeinse leiders een nieuwe staat zien op te bouwen. Zij kregen van Neder-landse zijde te maken met kortzichtige politici en oorlogszuchtige militairen. In eigen kring moest de Republiek het hoofd bieden aan eigenzinnige en strijdlustige jongeren, autonome militaire leiders, behoudende federalisten, revolutionaire communisten en radicale moslims. Staatsgrepen, een burgeroorlog en Nederlandse aanvallen bedreigden het voortbestaan van de Republiek. Daarom is de overwinning die de Indonesische leiders uiteindelijk behaalden het grote wonder van de revolutie.'Met Merdeka schreven Schulte Nordholt en Poeze een Nederlandstalig standaardwerk over de Indonesische kant van de onafhankelijkheidsstrijd.' – Marleen van den Berg, Jonge Historici


ISBN
9789462498761
Pagina's
460
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Walburg Pers B.V., Uitgeverij

Moderne geschiedenis (1870-heden)