Boekhandel Douwes Den Haag

Wapenspreuken van Nederlandse geslachten

Christoph ten Houte de Lange & Alle Diderik de Jonge & Jan Spoelder

Wapenspreuken van Nederlandse geslachten

Wapenspreuken van Nederlandse geslachten

Wapenspreuken van Nederlandse geslachten

 

Het eerste complete naslagwerk over Nederlandse adellijke en patriciaatsfamilies


Nog te verschijnen

€ 29,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Wapenspreuken van Nederlandse geslachten

Tot op heden bestaat geen naslagwerk waarin de wapenspreuken van geslachten en families systematisch worden behandeld. Dit boek voorziet in die lacune. Wapenspreuken van Nederlandse geslachten is een beredeneerd overzicht
van wapenspreuken van wapens van Nederlandse adellijke
en patriciaatsfamilies. Uitgangspunt hierbij zijn de wapenspreuken van de Nederlandse adel sinds 1813 en van de Nederlandse patriciaatsfamilies, waarvan de genealogieën zijn gepubliceerd in Nederland’s Adelsboek, Nederland’s Patriciaat, Stam en wapenboek van aanzienlijke Nederlandsche familiën en Repertorium familiewapens bekende Nederlandse geslachten.

In totaal gaat het om ongeveer 430 wapenspreuken. Er wordt uitgebreid ingegaan op de aard van de wapenspreuken en op de bronnen waaraan deze zijn ontleend. Ook wordt onderzocht in hoeverre een wapenspreuk een toespeling op de familienaam en het familiewapen bevat. Tenslotte komt aan de orde welke families een gelijkluidende wapenspreuk voerden en welke wapenspreuken een vergelijkbare versie in andere talen hebben.

De wapenspreuken staan op alfabetische volgorde vermeld met een afbeelding van het betreffende familiewapen, de familienaam en een korte verwijzing naar een van de genealogieën.


ISBN
9789462584631
Pagina's
192
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Geschiedenis