Boekhandel Douwes Den Haag

Hier is het gebeurd | Duitsland

50 plekken in Hitlers Duitsland om bij stil te staan

Rolf Baas & Ad van Liempt

Hier is het gebeurd | Duitsland

Hier is het gebeurd | Duitsland

50 plekken in Hitlers Duitsland om bij stil te staan

Hier is het gebeurd | Duitsland

 

➔ Het vervolg op Hier is het gebeurd. 50 plekken uit de bezettingstijd om bij stil te staan ➔ Met podcastreeks gepresenteerd door Margriet Vroomans


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,95


Beschrijving Hier is het gebeurd | Duitsland

Na hun boek Hier is het gebeurd over 50 Nederlandse oorlogslocaties, hebben fotograaf Rolf Baas en schrijver Ad van Liempt nu Duitsland doorkruist.
Ze doen verslag in woord en beeld van 50 memorabele plaatsen uit het Derde Rijk (1933-1945). Ook van minder bekende plaatsen als Zeithain, kamp voor Russische krijgsgevangenen, Köpenick (van de Köpenicker
Bloedweek) en het kamp Föhrenwald waar joodse overlevenden, midden in Duitsland, nog heel lang na de oorlog beschutting zochten.

Je staat in een kelderruimte van een voormalige inrichting voor verstandelijk gehandicapten in het Oost-Duitse stadje Pirna, vlakbij Dresden. Hier werd in 1940 een gaskamer ingericht waar 13.720 mensen zijn vergast, omdat hun leven, volgens de nazi’s, nutteloos was. En je realiseert je: hier is het gebeurd.
Of je loopt rond het belachelijk grote landhuis dat minister van Propaganda Joseph Goebbels in het bos
voor zichzelf had laten bouwen. Hier ontving hij de ambiteuze actrices die via zijn bed hun loopbaan
bevorderden, en hier schreef hij die rede waarmee hij in 1943 de Duitse bevolking opriep tot een ‘totale oorlog’. Op deze idyllische plek aan de Bogensee.

Over de podcast:
Ad van Liempt en Rolf Baas (fotograaf) gaan in gesprek met Margriet Vroomans over 50 plekken in Hitlers Duitsland om bij stil te staan. Memorabele locaties uit het Derde Rijk (1933-1945) waar de absurditeit en gruwelijkheid voelbaar zijn. Sommige bekend, sommige onbekend. Maar als je er staat realiseer je je: hier is het gebeurd.
De QR codes in het boek leiden je naar de podcastserie. Te beluisteren op je favoriete podcastplatform.


ISBN
9789462585430
Pagina's
176
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Geschiedenis