Boekhandel Douwes Den Haag

Antoni

Van Leeuwenhoek en de microwereld

Antoni

Antoni

Van Leeuwenhoek en de microwereld

Antoni

 

In 2023 is het driehonderd jaar geleden dat Antoni van Leeuwenhoek overleed. Met zijn zelfgemaakte microscopen en zonder formele wetenschappelijke achtergrond slaagde deze ‘burger van Delft’ erin een wereld zichtbaar te maken die nog nooit iemand had gezien.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving Antoni

In 2023 is het driehonderd jaar geleden dat Antoni van Leeuwenhoek overleed. Met zijn zelfgemaakte microscopen en zonder formele wetenschappelijke achtergrond slaagde deze ‘burger van Delft’ erin een wereld zichtbaar te maken die nog nooit iemand had gezien. Als eerste zag hij levende spermacellen, de wriemelende massa ‘kleine dierckens’ in een waterdruppel en de nog kleinere microwezens die we later bacteriën zijn gaan noemen. Hoe speelde hij dat klaar? En wat dreef hem?

In Antoni. Van Leeuwenhoek en de microwereld buigt een team van experts, samengebracht door Rijksmuseum Boerhaave, zich over de wereld van het microscopisch kleine. Antoni is rijk geïllustreerd met spectaculaire microfotografie en laat zien dat de fascinatie voor de raadselachtige organismen onder de microscoop – insecten, bacteriën, algen, schimmels, virussen zelfs – niet alleen het leven van Van Leeuwenhoek en zijn zeventiende-eeuwse collega’s en concurrenten beheerste, maar ook dat van veel hedendaagse wetenschappers en zelfs kunstenaars.


ISBN
9789462585539
Pagina's
96
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Geschiedenis