Boekhandel Douwes Den Haag

Atlas van Indonesië

Pieter Eckhardt e.a.

Atlas van Indonesië

Atlas van Indonesië

Atlas van Indonesië

 

Geschiedenis, kunst en cultuur van het grootste eilandenrijk ter wereld Een rijk geïllustreerde atlas met bijdragen van auteurs uit Nederland en Indonesië


Nog te verschijnen

€ 29,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Atlas van Indonesië

Op 17 augustus 1945 roept Soekarno de Republiek Indonesië uit. Bijna tachtig jaar later verschijnt dit boek, ter gelegenheid van De Grote Indonesië-tentoonstelling. Het gaat over de geschiedenis van het grootste eilandenrijk ter wereld en zijn bewoners, die verhalen vertellen over de ongekende rijkdom aan culturen van het land.

Van de hoogtijdagen van het Majapahit-rijk (vijftiende en zestiende eeuw) tot het Indonesië van vandaag. Van de onvoorstelbare natuur en de uitgestrekte rijstvelden langs de koloniale overheersing, de Tweede Wereldoorlog en Japanse bezetting. Van eeuwenoude voorouderverering en rituelen, tot de komst van wereldreligies. Het is een ode aan de grote culturele diversiteit die het land rijk is met aandacht voor verschillende perspectieven en pijnpunten. Met volop ruimte voor nieuwe verhalen en verzwegen geschiedenissen. Tekst en beeld vertellen over de meeslepende geschiedenis van Indonesië.


ISBN
9789462585737
Pagina's
160
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS

Geschiedenis