Boekhandel Douwes Den Haag

Ge wint geen oorlog zonder verzet

Gustaaf, Raymond, Rosa en ik

Rjj Vrancken

Ge wint geen oorlog zonder verzet

Ge wint geen oorlog zonder verzet

Gustaaf, Raymond, Rosa en ik

Ge wint geen oorlog zonder verzet

 

Een verhaal over Breendonk, Buchenwald en Dora. Maar ook over het dagdagelijkse leven in een dorp onder de Duitse bezetter. En over de liefde.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90


Beschrijving Ge wint geen oorlog zonder verzet

Op een dag doen twee jonge mannen in het concentratiekamp van Buchenwald elkaar een plechtige belofte: ‘Als gij het niet haalt en ik wel, dan zorg ik voor uw gezin.’ De eerste heet Gustaaf, is houtgraveerder, zondagsmuzikant en partizaan. De tweede is spoorman Raymond, opgepakt door de nazi’s als gijzelaar na een aanslag op een VNV’er in zijn dorp. En dan is er nog Raymonds vrouw Rosa. Na zijn arrestatie blijft ze overeind in een dorp dat haar de rug toekeert, zonder inkomen en met de zorg voor Marcel, hun zoon.
Sommige verhalen moeten opgeschreven worden. 'Ge wint geen oorlog zonder verzet' is zo’n verhaal. De auteur is de dochter van Marcel, de kleindochter van Rosa en Raymond en ... de stiefkleindochter van Gustaaf. In dit knap opgebouwde boek laat ze de kleine oorlogen van de vier door elkaar vloeien. Over Breendonk, Buchenwald en Dora. Maar ook over het dagdagelijkse leven in een dorp onder de Duitse bezetter. En over de liefde.
‘Gustaaf was het verleerd over de kampen te spreken’, schrijft Rita Vrancken in haar epiloog. ‘Ze geloofden hem toch niet.’ Met deze thriller geeft ze hem alsnog een stem.

Met een voorwoord van Marc Van Ranst


ISBN
9789462674332
Pagina's
280
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Epo

Geschiedenis