Boekhandel Douwes Den Haag

Godvergeten misbruik in de kerk

Rik Devillé

Godvergeten misbruik in de kerk

Godvergeten misbruik in de kerk

Godvergeten misbruik in de kerk

 

Met Godvergeten misbruik in de Kerk is er nu een herziene versie van het boek achter de spraakmakende docureeks Godvergeten


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,90


Beschrijving Godvergeten misbruik in de kerk

“Dit is de eerste doos. In die doos is dit een dossierke. Maar dat gaat over één mens die misbruikt is. Hier nog een dossierke. Opnieuw over een mens wiens leven verwoest is. En daar nog een, en daar nog een, en nog een. Allemaal dossiers, allemaal mensen.” Woorden van priester-activist Rik Devillé in de eerste minuten van Godvergeten.

De VRT-reeks over misbruik in de Kerk zette half Vlaanderen op zijn kop en leidde tot een parlementaire onderzoekscommissie. De makers kwamen op het idee nadat ze met stijgende verbazing In naam van de vader hadden gelezen. Daarin blikte Devillé terug op zijn gevecht tegen misbruik in de Kerk en geeft hij een stem aan 101 slachtoffers.

Met Godvergeten misbruik in de Kerk is er nu een herziene versie van dat boek. “Ik hoop dat het deze keer wél de aandacht krijgt die het verdient”, aldus Ingrid Schildermans in haar voorwoord van die nieuwe editie. “Ik hoop dat àl deze verhalen deze keer écht gehoord worden en dat er ook concrete gevolgen zijn. Zodat het nie wieder zo massaal en systematisch kan gebeuren.”

Met een voorwoord van Ingrid Schildermans, comaker van Godvergeten.


ISBN
9789462674684
Pagina's
429
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Epo, Uitgeverij

Mens en Maatschappij