Boekhandel Douwes Den Haag

Wetenschap voor een nieuwe wereld

Lessen voor de eenentwintigste eeuw

Wetenschap voor een nieuwe wereld

Wetenschap voor een nieuwe wereld

Lessen voor de eenentwintigste eeuw

Wetenschap voor een nieuwe wereld

 

Onze vertrouwde wereld verandert razendsnel. Terwijl het publieke debat overstemd wordt door het wapengekletter in Oekraïne en Israël sluimert in Oost-Congo al decennialang een grootschalig maar vergeten conflict.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 44,50


Beschrijving Wetenschap voor een nieuwe wereld

Onze vertrouwde wereld verandert razendsnel. Terwijl het publieke debat overstemd wordt door het wapengekletter in Oekraïne en Israël sluimert in Oost-Congo al decennialang een grootschalig maar vergeten conflict. Pogingen om een einde te maken aan dit ontwrichtende geweld liepen tot nog toe spaak. Hoe kan de internationale gemeenschap bijdragen tot vredesopbouw in deze verscheurde regio? Door de aanwezigheid van waardevolle grondstoffen als kobalt, coltan en koper heeft het conflict in Congo een mondiale dimensie. De energietransitie wakkert de belangstelling in de minerale rijkdommen van de regio aan. Vormt de recente interesse van China in het Afrikaanse continent de voorbode van een nieuwe wereldorde?

Ook in andere domeinen vinden ingrijpende veranderingen plaats. De digitale revolutie en artificiële intelligentie transformeren onze omgang met taal, geld, werk en zelfs religie. Migratiestromen leiden tot een toenemende verstedelijking wereldwijd. Dichter bij huis manifesteren ze zich in een multidiverse samenleving waarin onder meer zorg en rechtspraak met nieuwe uitdagingen worden geconfronteerd. Biedt het verleden ons aanknopingspunten om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden? Of moeten we onze hoop veeleer stellen in technologie en kunst om ons een nieuwe wereld voor te stellen?


ISBN
9789462704015
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Universitaire Pers Leuven

Mens en Maatschappij