Boekhandel Douwes Den Haag

Op je gezondheid?

Over de effecten van alcohol

René Kahn

Op je gezondheid?

Op je gezondheid?

Over de effecten van alcohol

Op je gezondheid?

 

René Kahn laat met nieuwe onderzoeken zien dat alcohol veel schadelijker voor de gezondheid is dan tot nog toe bekend. Een leven zonder of veel minder alcohol vergroot de kans op een langer leven.


Nog te verschijnen

€ 15,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Op je gezondheid?

Alcohol. We gebruiken het bijna allemaal. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het niet alleen smakelijk is (gemaakt), maar ook een fijn gevoel geeft: de stof ontspant en maakt ons zelfverzekerd, optimistisch, vrolijk en sociaal soepel. Vandaar dat ruim acht van de tien Nederlanders alcohol gebruikt. Toch is het drinken van alcohol, na het roken van tabak, de belangrijkste vermijdbare oorzaak van sterfte ter wereld.

Maar een glaasje rode wijn is toch juist goed voor de gezondheid? Helaas. Onderzoek dat dit suggereerde blijkt – bij nadere beschouwing – onbetrouwbaar. Dat niet alleen: de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat alcohol de kans op vele vormen van kanker, waaronder
borstkanker, aanzienlijk vergroot. Kortom, alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Dat lijdt geen twijfel. En dat ongunstige effect begint al bij een glas per dag, zo concludeert de Gezondheidsraad.

Een leven zonder, of in elk geval met veel minder alcohol lijkt misschien moeilijk, maar de kans dat u een stuk langer en gezonder, zult leven, neemt dan aanzienlijk toe. En dat is toch ook wat waard.


ISBN
9789463820981
Pagina's
224
Verschijnt
NUR
740
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans, Uitgeverij

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren