Boekhandel Douwes Den Haag

De noodlanding

Hoe de pandemie de grootste bedrijven van de wereld aan de rand van de afgrond bracht. Het inside verhaal

Liz Hoffman

De noodlanding

De noodlanding

Hoe de pandemie de grootste bedrijven van de wereld aan de rand van de afgrond bracht. Het inside verhaal

De noodlanding

 

Liz Hoffman, die toegang heeft tot de grootste bedrijven ter wereld, laat zien hoe de pandemie overal zwakke plekken blootlegde en brengt de stand van onze moderne economie huiveringwekkend in beeld.


Nog te verschijnen

€ 24,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De noodlanding

Begin maart 2020. Na jaren van onafgebroken groei stonden de beurzen hemelhoog. Niets wees erop dat dat snel zou veranderen. Maar nog voor het einde van de maand heerste paniek. Grote, beursgenoteerde bedrijven smeekten om noodhulp. Snel, scherp en genadeloos had de pandemie het handelsverkeer aan stukken gesneden.

Het virus zou een leiderschapstest blijken van de eerste orde. Directies die normaal gesproken kwartaal- of jaarplannen maken, zagen zich genoodzaakt instant-beslissingen te nemen. Soms pakten die goed uit, soms ook betekenden zij een doodvonnis voor hun bedrijf.

Liz Hoffman, die toegang heeft tot de bestuurskamers van de grootste bedrijven ter wereld, neemt de lezer in De noodlanding mee naar het hart van de wereldeconomie. Zij laat overtuigend zien hoe de pandemie overal zwakke plekken blootlegde. Waar de kredietcrisis van 2008 vooral grote banken raakte, bedreigt de huidige crisis het hele bedrijfsleven. Aangevuurd door het aandeelhouderskapitalisme, blijken zij uitgehold door hun meedogenloze mars naar efficiency, het gebrek aan eigen vermogen, de ‘lean’ managementstrategieën.

Welke implicaties heeft de pandemie voor de toekomst van werk, leiderschap en kapitalisme? Zal deze crisis leiden tot een nieuw elan, tot meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, tot een houdbare toekomstvisie? Of zal ze worden beschouwd als een kostbare fout die snel vergeten moet worden? De noodlanding brengt de werkelijke stand van zaken in onze moderne economie huiveringwekkend dichtbij.


ISBN
9789463822053
Pagina's
280
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Mens en Maatschappij