Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld van de puppy

Alexandra Horowitz

De wereld van de puppy

De wereld van de puppy

De wereld van de puppy

 

Hoe beleeft een pup de wereld? Bestsellerauteur en hondenexpert Alexandra Horowitz ontsluiert de fascinerende manier waarop pups de verschillende fasen in hun leven ervaren. Soms zijn ze net als wij.


Nog te verschijnen

€ 24,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De wereld van de puppy

Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van een pup? Twintig jaar na het enorme succes van 'De wereld van de hond' besloot Alexandra Horowitz dat uit te zoeken. Want hondenopvoedboeken en puppycursussen zijn er genoeg, maar wat gebeurt er nu eigenlijk van binnen vanaf het moment dat een pup wordt geboren? Op haar eigen onderzoekende, humorvolle manier doet Horowitz in dit boek met grote kennis van zaken verslag van de sociale en cognitieve mijlpalen in het leven van de pup. Het zijn momenten die we vaak missen, omdat we tijdens die eerste maanden zo
compleet in beslag worden genomen door alle zindelijkheids- en
gedragstrainingen.

Horowitz beschrijft de wereld voor het eerst vanuit puppyperspectief: hoe beginnen honden hun omgeving te zien en ruiken? Hoe geven ze er betekenis aan en hoe worden ze een individuele persoonlijkheid? Ze is erbij wanneer de ogen van de pups opengaan, wanneer ze elkaar beginnen te herkennen en kennismaken met mensen, andere dieren en voorwerpen om zich heen. Ze observeert hun eerste spelletjes en hun puberstreken. En ze duikt in de vele onderzoeken naar de ontwikkeling van honden en van mensen om mogelijke parallellen te zien – en op te merken hoe honden zich van ons onderscheiden.

De wereld van de puppy is een onmisbaar boek voor iedereen
die zijn hond beter wil begrijpen in de wonderbaarlijke, vaak lastige,
maar uiteindelijk ook heerlijke puppyleeftijd.


ISBN
9789463822718
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Mens en Maatschappij