Boekhandel Douwes Den Haag

Zwijgende vaders

Het onbekende verhaal van de dwangarbeid

Tim Overdiek

Zwijgende vaders

Zwijgende vaders

Het onbekende verhaal van de dwangarbeid

Zwijgende vaders

 

Overdiek reconstrueert in dit boek op onvergetelijke wijze de lotgevallen van zijn vader en de mensen om hem heen. Het is een ultieme poging om de verhalen van de dwangarbeider alsnog te vertellen


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Zwijgende vaders

Honderdduizenden Nederlandse mannen werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gedwongen om in Duitsland te werken. Deze Arbeitseinsatz was een cruciale en nietsontziende manier om de oorlog gaande te houden. De meesten zwegen later over wat ze er hadden meegemaakt. Het is nog altijd een onderbelicht hoofdstuk in de Nederlandse oorlogsgeschiedenis.

Ook de vader van Tim Overdiek was zo’n dwangarbeider. Ook hij weigerde tot zijn dood over zijn tijd in Duitsland te praten. Het was traumatisch geweest, zoveel was duidelijk. Maar over wat er precies was gebeurd, sprak hij nooit.

In dit boek reconstrueert Overdiek na een lange speurtocht op onvergetelijke wijze de lotgevallen van zijn vader en de mensen om hem heen, die in 1943 uit Tilburg naar een fabriek in Krefeld vertrokken. Het is een ultieme poging om hun verhalen alsnog te vertellen, als eerbetoon aan die heel gewone Nederlandse jongens die terechtkwamen in de Duitse oorlogsmachine.


ISBN
9789463823395
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Geschiedenis