Boekhandel Douwes Den Haag

Van hol naar vol

10 wake-upcalls voor christendemocraten

Sammy Mahdi

Van hol naar vol

Van hol naar vol

10 wake-upcalls voor christendemocraten

Van hol naar vol

 

‘Denk niet links, denk niet rechts, denk na’. Wees gewaarschuwd. Wie uitgedaagd wil worden in zelfreflectie en uitkijkt naar een stevige portie zelfkritiek, komt volop aan zijn trekken. Wie beter wil begrijpen waar de christendemocratie nu echt voor staat, krijgt hier pasklare antwoorden zonder vijftig tinten grijs.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 25,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Van hol naar vol

‘Denk niet links, denk niet rechts, denk na’. Wees gewaarschuwd. Wie uitgedaagd wil worden in zelfreflectie en uitkijkt naar een stevige portie zelfkritiek, komt volop aan zijn trekken. Wie beter wil begrijpen waar de christendemocratie nu echt voor staat, krijgt hier pasklare antwoorden zonder vijftig tinten grijs.

Van hol naar vol blijft ver weg van het lege politieke jargon als ‘bruggen bouwen’ of ‘in dialoog treden’. Het legt de vinger op de wonde van de christendemocratie vandaag. Maar daar blijft het niet bij. Want aanstippen wat fout gaat, kan iedereen. Sammy Mahdi formuleert ook concrete alternatieven en oplossingen voor de grote thema’s van vandaag: klimaat, veiligheid en de politieke cultuur.

Enkele voorbeelden van de wake-upcalls voor christendemocraten vandaag:

- Overheidsbetutteling maakt burgers lui
- Een kleine rentmeester zal nooit een grote leider zijn
- Politieke bewegingen zijn zeepbellen
- We zijn bang en religieus geconstipeerd

Sammy Mahdi woont in Vilvoorde en is sinds 1 oktober 2020 staatssecretaris voor Asiel en Migratie onder de regering van Alexander De Croo. Zijn politieke carrière startte achter de schermen en nam sinds zijn voorzitterschap bij Jong CD&V een steile vlucht. In 2019 werd Mahdi nipt geen voorzitter van de moederpartij CD&V, een plaats die hij uiteindelijk afstond aan Joachim Coens. Een tijdlang kroop hij ook in de pen als columnist voor De Morgen. Op Twitter kan hij zijn passie voor voetbal niet verbergen.


ISBN
9789464013788
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans

Mens en Maatschappij