Boekhandel Douwes Den Haag

De madame van het Ronde Huis

Wilmar Taal

De madame van het Ronde Huis

De madame van het Ronde Huis

De madame van het Ronde Huis

 

Het Ronde Huis bij Nunspeet heeft sinds de sloop in 1967 alleen maar een slechtere reputatie gekregen en daarvoor is in principe één persoon verantwoordelijk: Johan Montenberg. Doordat zijn ongebreidelde fantasie op hol is geslagen, en een aantal suggestieve artikelen in kranten en tijdschriften zijn verschenen, om nog maar te zwijgen van een pseudo-historisch boek dat in 2012 is verschenen, krijgen veel mensen de kriebels als ze van dit huis in Nunspeet horen.


Direct te downloaden

€ 6,00


Beschrijving De madame van het Ronde Huis

Het Ronde Huis bij Nunspeet heeft sinds de sloop in 1967 alleen maar een slechtere reputatie gekregen en daarvoor is in principe één persoon verantwoordelijk: Johan Montenberg. Doordat zijn ongebreidelde fantasie op hol is geslagen, en een aantal suggestieve artikelen in kranten en tijdschriften zijn verschenen, om nog maar te zwijgen van een pseudo-historisch boek dat in 2012 is verschenen, krijgen veel mensen de kriebels als ze van dit huis in Nunspeet horen. In "De Madame van het Ronde Huis" wordt in tien essays dieper ingegaan op verhalen die al enige tijd circuleren, zoals de vermeende tunnels en kelders onder het huis, over kinderen die naar het Ronde Huis worden gebracht en de vele affaires van Frank van Vloten. Maar ook minder bekende verhalen zoals het verband met de firma Krupp, de offersteen van de Mythstee of wat een socialist moet met een lid van het Koningshuis...

De Madame van het Ronde Huis is een fraai 'companion'-deel met het goed ontvangen "Van Dorpsroddel tot Complottheorie. Verhalen van het Ronde Huis", waarin eens te meer duidelijk wordt dat verhalen slechts verhalen zijn en weinig met feiten hebben uit te staan.


ISBN
9789464657258
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Brave New Books

Moderne geschiedenis (1870-heden)