Boekhandel Douwes Den Haag

De Kust. 4 augustus 1945. De zomer van de vrijheid

Unieke luchtfoto's van Knokke tot De Panne

Wouter Gheyle & Jeroen Cornilly & Mathieu De Meyer & Birger Stichelbaut

De Kust. 4 augustus 1945. De zomer van de vrijheid

De Kust. 4 augustus 1945. De zomer van de vrijheid

Unieke luchtfoto's van Knokke tot De Panne

De Kust. 4 augustus 1945. De zomer van de vrijheid

 

VOLLEDIG PANORAMA VAN DE BELGISCHE KUST IN 50 LOPENDE METER LUCHTFOTO’S 800 VERKLARENDE HOTSPOTS UNIEKE KIJK OP ATLANTIKWALL EN KUSTERFGOED Om alle details tot hun recht te laten komen is er gekozen voor een groot formaat boek, waardoor de beelden op 60 cm breedte en 38 cm hoogte weergegeven zijn (dubbele pagina), heel indrukwekkend.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 65,00


Beschrijving De Kust. 4 augustus 1945. De zomer van de vrijheid

VOLLEDIG PANORAMA VAN DE BELGISCHE KUST IN 50 LOPENDE METER LUCHTFOTO’S
800 VERKLARENDE HOTSPOTS
UNIEKE KIJK OP ATLANTIKWALL EN KUSTERFGOED
Om alle details tot hun recht te laten komen is er gekozen voor een groot formaat boek, waardoor de beelden op 60 cm breedte en 38 cm hoogte weergegeven zijn (dubbele pagina), heel indrukwekkend.

In dit boek trek je naar de Belgische kust. En keer je terug in de tijd. Naar 4 augustus 1945, een zonnige dag in de eerste zomer na de Tweede Wereldoorlog. De zomer van de vrijheid. Die dag neemt een Amerikaans legervliegtuig haarscherpe, bijzonder gedetailleerde luchtfoto’s van de hele kuststrook, van Knokke tot De Panne. De unieke fotoreeks, een uitzonderlijk tijdsdocument, is recent herontdekt in een Amerikaans archief. Je ontdekt ze in dit boek. Het is alsof je zelf in het vliegtuig zit...

Je ziet de badplaatsen en hun bezoekers baden en genieten in de zon, het strand en de strandcabines, de duinengordel, de havens, het ongerepte en landschappelijk rijke hinterland. Maar je ziet ook de vele sporen en de littekens van de oorlog die net voorbij is, met daarbij ook de fameuze Duitse Atlantikwall. En je ziet de toenmalige bebouwing aan de kust, in de overgangstijd tussen elitair en massatoerisme. Ook dat maakt de fotoreeks zo uniek.

BIRGER STICHELBAUT en WOUTER GHEYLE, archeologen aan de UGent, ontdekten de filmrol met de foto’s in de US National Archives in Maryland (V.S.). Zij helpen je om de vele oorlogsdetails op de foto’s thuis te wijzen. Coauteur JEROEN CORNILLY doet hetzelfde, maar dan voor de kustarchitectuur. Hij schreef speciaal voor dit boek het verhaal van 100 jaar kusttoerisme.


ISBN
9789490880323
Pagina's
264
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Rubinstein Publishing BV

Geschiedenis