Boekhandel Douwes Den Haag

Ton ten Have ondernemen zit me in het bloed

Leo Traas

Ton ten Have ondernemen zit me in het bloed

Ton ten Have ondernemen zit me in het bloed

Ton ten Have ondernemen zit me in het bloed

 

Het boek geeft het levensverhaal weer van Ton ten Have, telg uit een ondernemersfamilie. Een boek om even lekker voor te gaan zitten en te lezen of gewoon door te bladeren en de foto’s te bekijken.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 39,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Ton ten Have ondernemen zit me in het bloed

Het boek ‘Ondernemen zit me in het bloed’ geeft het levensverhaal weer van Ton ten Have, telg uit een ondernemersfamilie. Via grootvader en vader geeft het boek een boeiend overzicht van het zaken doen in de beginjaren van de twintigste eeuw en hoe hij als jonge man wordt klaargestoomd voor het ondernemerschap. Het geeft op een voortreffelijk wijze een inzicht in vijftig jaar geschiedenis van de levensmiddelenbranche. Het zijn stukken geschiedenis die het licht werpen op vandaag en die begrip kweken voor morgen.

Het boekwerk beschrijft de ontwikkeling van de traditionele groothandel en samen-werkingsvormen binnen het Vrijwillig Filiaalbedrijf naar franchising met het grootwinkelbedrijf. Van aanbod- naar vraag gestuurd ondernemen. Of anders gezegd van de focus op het behalen van fabrikantenvolume naar consumentgerichte marketing. Het geeft de evolutie weer van de bedieningswinkel via zelfbedieningswinkel naar de hedendaagse supermarkt en van het aanbod van uitsluitend kruidenierswaren naar een compleet geparallelliseerd foodassortiment vanuit de gehele wereld; efficiënt en ‘just in time’.

Het boek beschrijft de impact van een gedreven ondernemer, geeft zijn ervaring weer en schetst hoe hij invulling geeft aan zijn ambities in een altijd innoverende branche en in een dynamische tijd. Hoe je als ondernemer anticipeert op ontwikkelingen in goede, maar ook in minder goede tijden. Door het nemen van initiatief, vertrouwen te houden en stug door te zetten. Door service- en klantgericht te werk gaan en hierin iedere dag weer voorop te gaan. Maar ook door op andere vlakken betrokkenheid te hebben voor mens en maatschappij.

Een uniek boekwerk dat geschreven is door Leo Traas, oud-hoofdredacteur van het in de supermarktbranche bekende vakblad ‘Foodmagazine’. Het boek is verluchtigd met beelden en is lekker vlot leesbaar. Een prachtig boek, in stijl vormgegeven door broer Leo ten Have.

Kortom een businessboek om even lekker voor te gaan zitten, om met veel plezier te lezen of gewoon door te bladeren en de foto’s te bekijken.


ISBN
9789491183034
Pagina's
184
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Monumentaal Uitgeverij

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren