Boekhandel Douwes Den Haag

Buiten de lijntjes

Maaike Wieringa

Buiten de lijntjes

Buiten de lijntjes

Buiten de lijntjes

 

‘Waar zij ging, ging ik. Stopte ze, dan stopte ik ook. Liep ze hard, dan liep ik hard achter haar aan. Totdat dat niet meer kon, omdat het pad dat ze koos niet meer te volgen was. En dus ging het uit.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Buiten de lijntjes

‘Waar zij ging, ging ik. Stopte ze, dan stopte ik ook. Liep ze hard, dan liep ik hard achter haar aan. Totdat dat niet meer kon, omdat het pad dat ze koos niet meer te volgen was. En dus ging het uit. Maar eigenlijk ging het niet uit, want het was nooit aan. Die woorden waren nooit zo uitgesproken.’

Robin voelt zich niet thuis op het gymnasium en worstelt met de heersende hokjescultuur op school. Als Disha en Noah in de vijfde blijven zitten, komen ze bij Robin in de klas en verandert er veel in het leven van de drie leeftijdgenoten. De zoektocht naar wie je bent, wie je mag zijn, van jezelf en van anderen begint dan pas echt.

Buiten de lijntjes gaat over de tegenstrijdige periode die veel van ons doormaken op weg naar volwassenheid. Een ingewikkelde periode waarin je op zoek bent naar je eigen identiteit en tegelijkertijd ergens bij wilt horen. Een periode waarin je jezelf spiegelt aan leeftijdgenoten, je seksueel oriënteert en verlangt naar die ander bij wie je zonder enige terughoudendheid jezelf kan en mag zijn.

Maaike Wieringa (1976) schrijft - naast haar werk als docent en therapeut - al haar hele leven. Ze maakt gedichten, korte verhalen en houdt vanaf dat ze leerde lezen en schrijven een dagboek bij. Tot nu toe hebben haar schrijfsels geen andere lezers mogen begroeten dan zijzelf. Het werd de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Als deelnemer aan Maak je schrijfdroom waar is ze in september 2020 begonnen aan het schrijven van een eerste boek. Het resultaat van dat traject is deze debuutroman Buiten de lijntjes.


ISBN
9789491190124
Pagina's
232
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Donkigotte, Uitgeverij

Literatuur