Boekhandel Douwes Den Haag

De essentie van Dante

Frans Jacobs

De essentie van Dante

De essentie van Dante

De essentie van Dante

 

Dante Alighieri is een van de grootste dichters aller tijden. Zijn 'De goddelijke komedie' staat bekend als een van de hoogtepunten uit de wereldliteratuur. Ook Frans Jacobs is sinds jaar en dag gegrepen door de poëtische kracht van de Italiaanse schrijver.


Nog te verschijnen

€ 17,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De essentie van Dante

Dante Alighieri is een van de grootste dichters aller tijden. Zijn 'De goddelijke komedie' staat bekend als een van de hoogtepunten uit de wereldliteratuur.

Ook Frans Jacobs is sinds jaar en dag gegrepen door de poëtische kracht van de Italiaanse schrijver. Hij leerde zelfs Ouditaliaans om Dante in de oorspronkelijke versie tot zich te nemen. Zo ontdekte hij dat er meer schuilgaat in Dantes taal dan de lezer op het eerste gezicht zou vermoeden.

'De essentie van Dante' vertelt de lezer wat voor een wereld er aan 'De goddelijke komedie' ten grondslag ligt. Wat zijn de inspiratiebronnen van Dante? Welk religieus gedachtegoed zorgt voor de structuur van 'De goddelijke komedie'? Wie was de muze van Dante? En waar haalde Dante toch al die gruwelijke straffen in zijn beschrijvingen van de hel vandaan?

De perfecte leeswijzer bij 'De goddelijke komedie', enthousiast en vrolijk verteld.


ISBN
9789492538741
Pagina's
160
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren