Boekhandel Douwes Den Haag

Aroma

Van traditie naar fine dining

Pasquale Carfora

Aroma

Aroma

Van traditie naar fine dining

Aroma

 

De keuken van Restaurant Aroma Italian Fine Dining Pasquale Carfora’s focus op verfijning Restaurant Aroma in het Gelderse Vaassen bestaat nog maar kort, maar chef Pasquale Carfora lost er een belofte in: hij brengt de moderne Italiaanse keuken naar Nederland in een vorm die tot nu toe amper te zien was: fine dining op het hoogste niveau.


Nog te verschijnen

€ 32,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Aroma

De keuken van Restaurant Aroma Italian Fine Dining
Pasquale Carfora’s focus op verfijning

Restaurant Aroma in het Gelderse Vaassen bestaat nog maar kort, maar chef Pasquale Carfora lost er een belofte in: hij brengt de moderne Italiaanse keuken naar Nederland in een vorm die tot nu toe amper te zien was: fine dining op het hoogste niveau. Alleen Mario Uva lukte het om een vorm van verfijnde Italiaanse keuken te voeren die zelfs beloond werd met een ster gedurende vijf jaar in de periode 2001-2007.

Zonder een kwaad woord over pizza of pasta te spreken, blijft Pasquale zich erover verwonderen dat juist die verfijnde Italiaanse keuken amper aanwezig is in Nederland. En dat terwijl ‘we’ het heel normaal vinden om haute cuisine tegen te komen bij de Franse keuken. De bijna 400 restaurants met een ster in Italië, waarvan in 2024 ruim 300 met één ster, 40 met twee en maar liefst dertien met drie sterren, tonen echter aan dat verfijning geen vreemd fenomeen is in Italië. Sterker: als je Italië en Frankrijk vergelijkt, heeft Italië per vierkante kilometer zelfs meer sterrenrestaurants dan Frankrijk!

Pasquale Carfora is een leergierige autodidact die veel van zijn dierbare moeder leerde, tot op de dag van vandaag een uitstekende kokkin. Daarnaast komt hij met een goed ontwikkeld gevoel voor raffinement, elegantie en vernieuwing voor de dag. In Aroma laat hij zien wat het resultaat is van zijn eigentijdse culinaire ontwikkeling. Daarmee gooide hij inmiddels hoge ogen op vele fronten.
Als eigentijdse chef ontvouwt hij hier zijn filosofie en deelt hij zijn keukengeheimen exclusief met de lezer.Pasquale Carfore groeide op aan de kust van Sabaudia (Lazio) waar hij al vroeg kennis maakte met de traditionele Italiaanse keuken. Volgde verschillende culinaire opleidingen en werkte daarna onder meer bij het met Michelin sterren bekroonde Antica Osteria Nonna Rosa in Vico Equense en het Waldorf Astoria in Rome. In Nederland werkte hij eerder als Chef de Cuisine in Krasnapolsky in Amsterdam. Sinds 2021 heeft hij samen met zijn vrouw Elisa het Restaurant Aroma in Vaassen.


ISBN
9789493259669
Pagina's
176
Verschenen
NUR
440
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Edicola Culinair

Culinair