Boekhandel Douwes Den Haag

Greet & Hannelore

Richard Bintanja & Paul van der Laan

Greet & Hannelore

Greet & Hannelore

Greet & Hannelore

 

Greet en Hannelore: In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw groeit Greet op in de kalmte van het Nederlandse platteland. Door een stommiteit wordt ze op haar 23e door de Duitsers opgepakt.Nog te verschijnen

€ 23,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Greet & Hannelore

Greet en Hannelore:

In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw groeit Greet op in de kalmte van het Nederlandse platteland. Door een stommiteit wordt ze op haar 23e door de Duitsers opgepakt. In de bedomptheid van een onmenselijk volle wagon ontmoet ze Sarah, een Jodin. In Kamp Ravensbrück geeft hun vriendschap haar de kracht en het vertrouwen om de lange, koude dagen door te komen en alle doodsangsten te doorstaan.

Hannelore, Aufseherin in Kamp Ravensbrück, vervult haar taken met Duitse trots. Toch begint de barbaarse behandeling van gevangenen haar tegen te staan, met name de vaak achteloze keuzes tussen leven en dood. In de nadagen van de oorlog gooit de ontmoeting met Greet alles overhoop. Laat Hannelore haar geweten spreken of blijft zij het instortende Duitse Rijk trouw?

Richard Bintanja:

Richard Bintanja publiceerde eerder de romans Poolreizen (2006), Gedachtenrijk (2011) alsmede de verhalenbundel Zoeken naar Stilte (2013). Daarna volgde de SF-trilogie De eerste mens (2015 – 2018). De historische roman Greet en Hannelore (2022) is zijn zevende werk. In het dagelijks leven is Richard Bintanja als hoogleraar klimaatonderzoeker verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en het KNMI en auteur van meer dan honderd wetenschappelijke artikelen over het veranderende klimaat.


ISBN
9789493275164
Pagina's
289
Verschijnt
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ambilicious LLP

Literatuur