Boekhandel Douwes Den Haag

Het opiumbed

Ferdinand M. Bertholet

Het opiumbed

Het opiumbed

Het opiumbed

 

Nadat een Amsterdamse kunstenaar een antiek opiumbed heeft aangekocht, krijgt hij indringende visioenen over gebeurtenissen die zich honderdvijftig jaar geleden in China hebben afgespeeld. Geleidelijk kruipt hij in de huid van een student die tijdens een bezoek aan een bordeel hopeloos verliefd wordt op de beeldschone courtisane Kleine Bron.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50


Beschrijving Het opiumbed


Nadat een Amsterdamse kunstenaar een antiek opiumbed heeft aangekocht, krijgt hij indringende visioenen over gebeurtenissen die zich honderdvijftig jaar geleden in China hebben afgespeeld. Geleidelijk kruipt hij in de huid van een student die tijdens een bezoek aan een bordeel hopeloos verliefd wordt op de beeldschone courtisane Kleine Bron. Zonder haar heeft zijn leven geen waarde meer.Inmiddels vangt de kunstenaar een relatie aan met een jonge vrouw in wie hij zijn minnares van vroeger meent te herkennen. Wanneer hij haar waarschuwingen over de gevaarlijke invloed van het opiumbed in de wind slaat, verlaat zij hem. Nu staat de kunstenaar niets meer in de weg om zich ten volle over te geven aan de roes van gene zijde.
Ferdinand M. Bertholet (1952) is beeldend kunstenaar en verzamelaar van Japanse en Chinese kunst. Hij heeft vijf boeken gepubliceerd over de kunst en geschiedenis van China en exposeerde onder meer in The Bristish Museum in London, Musée Cernuschi in Parijs en het Museum für Asiatische Kunst in Berlijn.


ISBN
9789493280960
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
London Books

Literaire fictie