Boekhandel Douwes Den Haag

Zie binnenzijde

Merel Morre

Zie binnenzijde

Zie binnenzijde

Zie binnenzijde

 

"Deze bundel moest er komen. Bijna de helft (48%) van alle volwassenen in Nederland heeft ooit in het leven een psychische aandoening gehad, meldt Trimbos. Ik ben zelf een van die mensen. Jij misschien ook.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 18,00


Beschrijving Zie binnenzijde

"Deze bundel moest er komen. Bijna de helft (48%) van alle volwassenen in Nederland heeft ooit in het leven een psychische aandoening gehad, meldt Trimbos. Ik ben zelf een van die mensen. Jij misschien ook. En anders is een vriend, je broer, buurvrouw of kind mogelijk in mentale nood. Zullen we er samen oog voor hebben?"
Zie binnenzijde geeft indringende kijkjes in de hoofden van mensen met verschillende worstelingen. Dichter Merel Morre ging in gesprek met ervaringsdeskundigen om te luisteren en leren begrijpen hoe zij een stoornis of probleem ervaren. In de talige, gestileerde vorm die haar werk kenmerkt, vangt ze de kern alsof ze in het hoofd is gekropen van degene die de pijn beleeft. Openhartig en taboedoorbrekend schrijft ze over angst, depressie en autisme, over burn-out, eetproblemen, dwang en meer.
Zie binnenzijde geeft woorden aan onze worstelingen en biedt houvast voor het gesprek erover.
"Merel heeft het talent om diepliggende gevoelens onder woorden te brengen. In haar gedichten vind je herkenning. Dat doorbreekt de eenzaamheid en verstrikking." - Iva Bicanic, klinisch psycholoog, Centrum Seksueel Geweld
"Wat een prachtige gedichten. Ik voel me gezien en geraakt tegelijk." - Vera Camilla
"Merels poëzie ken ik al jaren, ze inspireert mij elke keer wanneer ze iets deelt. Haar gedichten zijn raak en goudeerlijk over hoe moeilijk het leven soms is." - Anna Nooshin


ISBN
9789493282391
Pagina's
96
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
S2 Uitgevers

Poëzie