Boekhandel Douwes Den Haag

Pijn. Expeditie naar onbestemd gebied

Sanne Bloemink

Pijn. Expeditie naar onbestemd gebied

Pijn. Expeditie naar onbestemd gebied

Pijn. Expeditie naar onbestemd gebied

 

Een op de vijf mensen heeft chronische pijn. Dat veroorzaakt veel leed en kost de samenleving handenvol geld. Toch blijft pijn onderbelicht. We proberen het te meten op een schaal van 1 tot 10, maar hebben geen idee wat die cijfers betekenen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Pijn. Expeditie naar onbestemd gebied

Een op de vijf mensen heeft chronische pijn. Dat veroorzaakt veel leed en kost de samenleving handenvol geld. Toch blijft pijn onderbelicht. We proberen het te meten op een schaal van 1 tot 10, maar hebben geen idee wat die cijfers betekenen. Woorden schieten ook vaak tekort; kunnen we ooit weten hoe de pijn van een ander voelt?

Sanne Bloemink heeft sinds 2010 constante zenuwpijn. In haar zoektocht naar een oplossing verbindt ze haar eigen ervaringen met kennis uit (onder andere) de geneeskunde, filosofie, literatuur en geschiedenis. Zo reist ze terug naar de middeleeuwen en put uit de Griekse mythologie, onderzoekt wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor pijnbestrijding, en wat het werk van onder meer Susan Sontag en Marina Abramović ons kan leren. In dit persoonlijke werk gaat Bloemink op zoek naar een nieuwe manier van denken en praten over pijn.


ISBN
9789493304703
Pagina's
288
Verschenen
NUR
860
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Pluim