Boekhandel Douwes Den Haag

We regelen het zelf wel

De Brabantse onderwereld, een kijkje achter de deur van de drugsschuur van Europa

Bram Endedijk

We regelen het zelf wel

We regelen het zelf wel

De Brabantse onderwereld, een kijkje achter de deur van de drugsschuur van Europa

We regelen het zelf wel

 

De onderwereld heeft Brabant in zijn greep         Brabant is de drugsschuur van Europa; jaarlijks wordt er voor 1 miljard euro aan wiet geproduceerd. De criminaliteit in het zuiden is een bedrijfstak, die al jaren kan voortbestaan doordat boven- en onderwereld zich hand in hand weinig lijken aan te trekken van het gezag.


Direct te downloaden

€ 7,99


Beschrijving We regelen het zelf wel

De onderwereld heeft Brabant in zijn greep


 


 


 


 


Brabant is de drugsschuur van Europa; jaarlijks wordt er voor 1 miljard euro aan wiet geproduceerd. De criminaliteit in het zuiden is een bedrijfstak, die al jaren kan voortbestaan doordat boven- en onderwereld zich hand in hand weinig lijken aan te trekken van het gezag. Hoe kan dat en waarom gebeurt dat in Brabant?


 


In verschillende dorpjes in het zuiden, zoals het kleine Hulten, lijkt alle criminaliteit samen te komen:  • liquidaties

  • politie-invallen

  • drugsproductie

  • georganiseerde motorclubs die doen en laten wat ze willen

  • wapenhandel


 


Steeds vaker zijn in kleine gemeenschappen recreatieparken, jachthavens, verlaten industrieterreinen en woonwagenparken plekken van zorg. De trend is al jaren zichtbaar.


 


Journalist Bram Endedijk laat zien wat de oorzaken zijn van deze trend en concludeert dat de onderwereld zich diep heeft ingevreten in de Brabantse samenleving. De typische cultuur van Brabant ‘ons kent ons en we regelen het wel onder elkaar’, de historische factoren en de infrastructuur maken dat de Brabantse misdaad al jaren een hoofdpijndossier is voor de overheid. Het boek geeft op deze manier een opmerkelijk beeld van de wanpraktijken in het zuiden van het land.


ISBN
9789000355532
Pagina's
148
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren